Osteopaatti on tuki- ja liikuntaelimistön hoitamiseen ja tutkimiseen erikoistunut terveydenhuollon ammattilainen. Osteopaatin ammattiin valmistutaan ammattikorkeakoulusta ja koulutus kestää neljä vuotta täysiaikaisena opintona.

Osteopatian erikoisosaamista on toimintakyvyn parantaminen, kivun hoitaminen ja yleisen terveydentilan ja hyvinvoinnin edistäminen.

Osteopaatti on Suomessa korkeimmin koulutettu tuki- ja liikuntaelimistön toimintaa hoitava ammattihenkilö. 

Osteopatia on todettu tehokkaaksi alaselän kivun, niska- hartiaseudun kipujen, päänsäryn hoidossa, ja soveltuvan erinomaisesti urheilun aiheuttamien rasitusvammojen ja akuuttien vammojen jälkihoitoon ja kuntoutukseen.

Osteopaattinen hoito on koettu

  • rentouttavaksi ja stressitasoa alentavaksi hoitomuodoksi 
  • palautumista edistävänä kehonhuoltona aktiivi-urheilijoille

Osteopaattinen hoito koetaan myös erittäin tehokkaaksi stressin poistajaksi ja stressiperäisten oireiden lievittäjäksi, kuten purentaongelmissa, stressiperäisessä unettomuudessa, sekä päänsäryssä ja uupumuksessa.

Osteopatian historia

Osteopatia alunperin on USAssa 1847 perustettu ratkaisukeskeinen ja tervyslähtöinen lääketieteen suuntaus, joka perustettiin vastauksena tuohon aikaan alkaneeseen vahvaan medikalisaatioon ja sairauskeskeisyyteen, jossa fokus siirtyi ihmisten sijasta sairauksiin, kirurgiaan ja lääkkeisiin.

Osteopatian perusti lääkäri A.T.Still ja USAssa osteopaatin koulutus on edelleen lääketieteellinen koulutus.

Osteopaatin koulutus

Osteopatian perusta on hyvin vakaasti anatomiassa ja fysiologiassa. Osteopatian peruskoulutuksessa anatomiaa, fysiologiaa, kinesiologiaa ja biomekaniikkaa opiskellaan noin 1400 tuntia, yli 1000 tuntia lääketieteellisiä aineita ja erotusdiagnostiikkaa ja noin 1300 tuntia kliinistä käytännön harjoittelua opetusklinikalla ja paljon muuta. 

Valmistuakseen koulusta osteopaatti tekee päättötyön ja erittäin vaativan loppukokeen, jonka tarkoitus on varmistaa, että jokainen ammattikorkeakoulusta valmistunut osteopaatti on valmis toimimaan itsenäisesti omalla vastaanotollaan sekä asiantuntijana osana moniammatillista terveydenhuoltoa.

Osteonin osteopaatit päivittävät ja täydentävät osaamistaan jatkokoulutuksissa säännöllisesti vuosittain.

 

 Osteopatia Osteonilla

Osteonin osteopaattien toiminta on tavoite-orientoitunutta ja ratkaisukeskeistä. 

Osteonin toimtaperiaatteena on saada aikaan tuntuvia ja näkyviä tuloksia realistisessa ajassa kustannustehokkaasti.

Osteonilla osteopaatit toimivat tiiviissä yhteistyössä lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Osteonin palveluihin kuuluu myös tarvittaessa huolehtia asiakkaan ohjaamisesta parhaaseen mahdolliseen hoitoon, jos emme pysty pelkästään omalla toiminnallamme ratkaisemaan asiakkaan ongelmaa.

Osteonin palveluihin kuuluu myös urheilijan fyysisen toimintakyvyn mittaus,  mittaukseen ja tutkimukseen perustuva harjoitusohjelman optimointi.

Osteonilla pidemmissä hoitojaksoissa ( 3 x tai enemmän) annetaan hoitotulosta tukevia ja mielekäitä ja arkeen helposti sovitettavia käytännön ohjeita ja harjoitteita.