0

Päävalikko

Kauppa

Blogi

Varaa aika

Tiesitkö että

14. tammikuun 2013

Purentaongelmien yleisin oire on päänsärky

Purentaperäistä päänsärkyä kuvaillaan yleensä kiristäväksi vannemaiseksi tunteeksi ohimoiden pään ja yläniskan alueella. Hiukan samanlaisia oireita aiheuttaa työperäinen niska- hartia jännitystilan aiheuttama päänsärky. Tämä sillä erotuksella, että työperäinen oire pahenee päivän mittaan töissä, kun taas purentaperäinen oire on jo valmiina aamulla, kun heräät.

Purentaperäistä päänsärkyä voi hoitaa osteopaattisesti. Olen tehnyt purentaongelmien osteopaattisesta hoidosta opinnäytetyön

Nilkan nyrjähdysten jälkitilana esiintyvä nilkan epästabiiliuden tunne voi johtua peroneuslihasten toimintahäiriöstä ja ylemmän nilkkanivelen liikerajoituksesta

Nilkan nyrjähdyksen jälkitilat on syytä hoitaa hyvin. Ammattilaisen suorittamalla tutkimisella, manuaalisella hoidolla ja kinesioteippauksella saadaan oireet pois ja nilkka toimimaan jälleen optimaalisesti. Joskus nilkan stabiloimiseksi ohjataan tasapainolautaharjoitteita. Jos peroneuslihaksissa on toimintahäiriö ja /tai nilkkanivelen liikkeet ovat hyvin rajoittuneet, tasapainolautaharjoitteet eivät paranna nilkan stabiliteettia.

Yleisin alaraajan rasitusvammoja ennakoiva toimintahäiriö jalassa on jalkaterän nivelten liikerajoitukset ja jäykkyys.

Jäykkyys jalkaterässä estää jalkaterän luonnollisen jousitusmekanismin toiminnan aiheuttaen rasituskiputiloja esimerkiksi sääreen ja jalkaterään. Jalkaterän mobilisoinilla voit ehkäistä kevään lenkkeilyn aloitukseen liittyvät rasituskiputilat.

Rintarangan liikerajoitukset aiheuttavat olkanivelen ongelmia. 

Ensimmäiset oireet olkapään ongelmista ovat yleensä hyvin vähäistä kipuilua rasituksen jälkeen ja kipua nostaessa kättä ylös ja tehdessäsi esimerkiksi työntöpunnerrusta. Olkapään kipeytyminen johtuu usein siitä, että olkanivel ylikuormittuu kompensoidessaan rintarangan liikerajoitusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Haaste hierojille ja manuaaliterapeuteille- kerro lyhyesti, miksi hieronnan, tai manuaalisen hoidon pitää olla kivuliasta Mielen fyysiset rajoitukset Mitä eroa on osteopatialla ja…..? Onko liikunta stressori vai terveyden edistäjä, vai molempia? Ryhti on mielentila Tiesitkö että Toiminnallista anatomiaa joogaohjaajille!
0