0

Päävalikko

Kauppa

Blogi

Varaa aika

Osteopatia

Haluatko liikkua vaivattomasti
ja palautua rasituksesta paremmin?

Mihin osteopatia auttaa?

Osteopaattinen hoito auttaa selkäkipuun, niskakipuun, päänsärkyyn, lihasjännitykseen ja kehon jäykkyyteen. Osteopaattinen hoito helpottaa stressiin ja uupumukseen liittyviä oireita tasapainottamalla autonomisen hermoston toimintaa. Osteopaattinen hoito parantaa koko kehon toimintaa, rentouttaa, helpottaa kipua ja nopeuttaa vammojen paranemista. Osteopaatti hoitaa aina ihmistä kokonaisuutena.

Milloin ja kuinka usein osteopaatin vastaanotolla kannattaa käydä?

Akuutit kiputilat lievittyvät yleensä jo ensikäynnillä, mutta ongelman syyn korjaamiseksi useampi hoitokäynti on tarpeen. Pitkittyneisiin ja toistuviin kiputiloihin ja liikerajoituksiin suositellaan hoitosarjaa, jossa kehon toimintaa parannetaan asteittain.
On suositeltavaa käydä osteopaatin vastaanotolla säännöllisesti erityisesti, kun työ tai harrastus on fyysisesti vaativaa. Venähdysten, revähdysten ja välilevyongelmien paranemisessa osteopaattinen hoito edistää ja nopeuttaa paranemista.

Osteopaatin vastaanotolla

Osteopaatin vastaanotto alkaa haastattelulla ja kliinisellä tutkimisella. Osteopaatti ottaa huomioon asiakkaan yleisen terveydentilan, diagnoosit, aikaisemmat hoidot ja mahdolliset lääkitykset.
Osteopaatti tutkii kehosi liikkuvuutta, tasapainoa ja kipua.
Vastaanotolle kannattaa pukeutua joustaviin vaatteisiin.

Varsinkin ensimmäisellä käynnillä sinulta kysytään melko tarkasti oireiden aiheuttamasta haitasta, oireiden kestosta, sekä oireita helpottavista ja pahentavista tekijöistä. Osteopaatin on hyvä olla tietoinen unen laadusta ja määrästä, liikunnasta ja yleisestä terveydentilastasi.

Osteopaattinen hoito on tarkkaa käsittelyä, joka parantaa nivelten liikkuvuutta, rentouttaa lihasjännitystä, parantaa kudosten aineenvaihduntaa ja tasapainottaa hermoston toimintaa.

Mitä sinä voit tehdä?

Saat ohjeita, joiden avulla opit hallitsemaan kipua, opit rentoutumaan nopeasti, parannat kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Tavoitteena on muuttaa kehon toimintaa paremmaksi, joten harjoitteet ovat aina käytännöllisiä, kivuttomia ja turvallisia.

Osteopaatti

Osteopaatti on Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattihenkilö. Osteopaatiksi voi opiskella Suomessa ammattikorkeakoulussa, Englannissa ja monessa muussa maassa. Opiskelu kestää 4-5 vuotta.

0